Tekninen myyjä –rekrytointiin tähtäävä kehittämiskoulutus (5kk)

Työllisty koulutuksen kautta!

Onko sinulla oman alasi teknistä osaamista ja olet harkinnut myyntitehtäviin siirtymistä? Haluatko päivittää myyntiosaamisesi digiaikaan ja työllistyä koulutuksen kautta? Oulun ja Ylivieskan yritykset etsivät uusia myynnillisistä tehtävistä kiinnostuneita eri alojen asiantuntijoita. Tekninen myyjä –kehittämiskoulutus (KEKO) tarjoaa mahdollisuuden koulutustaustastasi riippumatta kehittyä digiajan myynnin osaajaksi ja työllistyä ohjelmassa mukana oleviin yhteistyöyrityksiin.

Koulutuksen tavoitteena on myyntitaidon kehittäminen ja päivittäminen digiaikaan sekä työllistyminen myynnin, asiakaspalvelun tai markkinoinnin tehtäviin Oulun ja Ylivieskan alueen yrityksiin. Koulutus soveltuu hyvin TE-toimiston asiakkaille, jolla on tekninen tai kaupallinen tausta koulutuksen, työkokemuksen tai harrastuneisuuden kautta ja ovat halukkaita kehittämään omia myyntitaitojaan.

Kehittämiskoulutus (KEKO) muodostuu lähi- ja etäkoulutuspäivistä (20pv) sekä työskentelystä yhteistyöyrityksessä (80pv). Työssäoppimisjakson aikana opiskelija toteuttaa hänelle valitussa yrityksessä aidon, koulutuksen osa-alueisiin liittyvän kehittämistehtävän. Kehittämistehtävän aihe määritellään tarkemmin yhdessä yrityksen kanssa.

Koulutuksen tavoitteena on osallistujan työllistyminen koulutuksen aikana tai sen päätyttyä. Koulutusohjelmassa on mukana eri alojen yrityksiä ja tehtäviä on tarjolla niin myynnissä, asiakaspalvelussa, markkinoinnissa, tuotteistamisessa kuin tarjooman ja myynnin kehittämisessä. Jos kiinnostuit, hae koulutukseen heti alla olevan ohjeen mukaan. Jos mietit olisiko tämä koulutus juuri sinulle sopiva väylä työllistyä, ota yhteyttä niin kerromme mielellämme lisää.

Koulutuspäivien aiheet:

 • Myyntiin valmistautuminen
 • Vuorovaikutustaidot b-to-b –myynnissä
 • Myyntikanavat digiajassa ja niiden hyödyntäminen
 • Oman myyntiprosessin kehittäminen
 • Asiakkaan kohtaaminen b-to-b -myynnissä
 • Taloudellisen toimintatavan hallinta
 • Myynnin kanavat asiakastyössä
 • Brändin merkitys ja omien tuotteiden ja palveluiden tuotteistaminen
 • Ostajan näkökulma ja ostoprosessit
 • Tuloksellinen myyntineuvottelu - arvopohjainen myynti
 • Asiakashallinta - KAM, key account management
 • Oman myyntityön johtaminen ja ajanhallinta (projektinhallinta ja aikataulutus)
 • Asiakaspalveluenglanti
 • Myynnin asiakirjat ja sopimukset
 • Työnhakuvalmennus

Koulutukseen sisältyy lisäksi mahdollisuus suorittaa alalla tarvittavia lupakortteja (esim. työturvallisuuskortti) henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti työssäoppimispaikan tarpeiden perusteella ja koulutuksen jälkeisten työllistymismahdollisuuksien parantamiseksi.

Työssäoppimispaikkasi voi olla esim. jossakin seuraavista jo mukaan lähteneistä yrityksistä:

Ahlsell
Aikolon
Aimo Kortteen konepaja
Alfasoft
AutoÅström
Capricode
FCG Talent
Haltian
Intolog Oulu
Kailatec
Netplaza
Nordic Tank
SLO
Tactotek

Sijainti: Koulutus toteutetaan Oulun ja Ylivieskan alueella, kuitenkin niin että lähiopetuspäivät järjestetään Oulussa. Ylivieskasta on osallistumismahdollisuus verkkoyhteydellä (skype). Työssäoppimisen ohjaus toteutetaan myös Ylivieskassa.
Koulutus järjestetään: 22.10.2018-15.3.2019
Hae viimeistään: 28.9.2018

Hae koulutukseen!

Hae koulutukseen TE-toimiston Oma asiointi –verkkopalvelussa täytettävällä sähköisellä lomakkeella (koulutusnumero 680548) tai TE-toimistosta saatavalla hakulomakkeella viimeistään 28.9.2018. Sähköiseen hakulomakkeeseen pääset TE-toimiston koulutusilmoituksen tiedot -välilehdestä ja klikkaamalla ”Hae tähän koulutukseen”. Täytäthän hakemuksesi huolellisesti, erityisesti kohdan ”Tarkemmat perustelut". Haastattelut valittujen hakijoiden osalta tehdään Oulussa. Ylivieskan hakijoiden haastattelut voidaan tarvittaessa tehdä myös puhelimitse. 

Rastor esittelee haastatellut hakijat yhteistyöyrityksille, jotka kiinnostuessaan haastattelevat sinut henkilökohtaisesti. Koulutuksen voivat aloittaa ne hakijat, joille sopiva yhteistyöyritys löytyy.

Lisätietoja

Koulutuksen sisältö:
yksikönjohtaja Aulikki Ohtamaa-Panu, p. 0405513427, aulikki.ohtamaa-panu@rastor.fi tai
pääkouluttaja Hannu Saukkonen, p. 0405898304, hannu.saukkonen@markinst.fi

Työskentely yhteistyöyrityksessä:
pääkouluttaja Hannu Saukkonen, p. 0405898304, hannu.saukkonen@markinst.fi tai
rekrytointikonsultti Marjo Heijari, p. 050 562 4250, marjo.heijari@markinst.fi

Koulutuksen aikaiset etuudet:
Valtakunnallinen TE-puhelinpalvelun Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 tai sähköpostilla osoitteesta koulutusneuvonta@te-toimisto.fi