Sisäilmapuhdistus / homesiivous

Sisäilman puhtaus ja homesiivous ovat olennainen osa saneerausta – tulevaisuuden alalla on nyt osaajapula!

Homepölysiivous on välttämätön osa sisäilmaongelmaisen rakennuksen saneerausta. Siivous jää kuitenkin usein tekemättä, koska sitä ei ole huomattu budjetoida. Homepölysiivouksella parannetaan sisäilmaa jo saneerauksen yhteydessä. Usein oikeanlaisella homepölysiivouksella voidaan pelastaa myös suuri osa irtaimistosta. Ala on vielä uusi, vaikka sisäilmaongelmaisia kohteita saneerataan jatkuvasti ympäri maata.

– On selvää näyttöä siitä, että oikein tehdyllä homepölysiivouksella voidaan parantaa sisäilman laatua, homepölysiivouksen asiantuntija Jari Välimaa kertoo. Välimaa kiinnostui alasta kuusi vuotta sitten luettuaan lehtiartikkeleja homekouluista ja päädyttyään mukaan homekohteiden puhdistusprojekteihin. Nyt hän kouluttaa alalle uusia ammattilaisia.

Homepölysiivous on viimeinen silaus ja varmistus puhtaudesta ennen tilojen ja irtaimiston käyttöönottoa. Sen avulla myös varmistetaan, etteivät mikrobit leviä saneerattavassa kohteessa paikasta toiseen rakennustöiden aikana. Käytännössä ilman ja pölyn liikkeitä hallitaan esimerkiksi osastoivilla väliseinillä ja alipaineistuksella. Pölynhallinnan lisäksi joka ikinen millimetri siivotaan pikkutarkkana käsityönä mekaanisesti.

Kysy seuraavasta Sisäilma- ja homepuhdistuksen asiantuntijavalmennus MoCle2™:sta!

Koulutuksen tavoitteena on lisätä ymmärrystä kosteusvaurioituneen rakennuksen ja -irtaimiston käyttöön-ottosiivouksesta, rakentamisen ja saneerauksen aikaisesta siivoustyöstä sekä P1-tason siivoustöistä rakennuksilla. Tarkoituksena erikoistuminen homepölysiivoukseen sekä pölyn- ja puhtaudenhallintaan rakennuksilla. Koulutuksen aikana suoritetaan Kiinteistöpalvelujen perustutkinto sekä tutkinnon osa Laitoshuoltajan ammattitutkinnosta. Koulutuksen järjestävät yhteistyössä SASKY koulutuskuntayhtymä ja Rastor.

Täydennyskoulutuksen teemat otsikkotasolla:

1. Avauspäivä

2. Home – yleistä

3. Asiakaslähtöisten kiinteistöpalvelujen tuottaminen

4. Asiakaslähtöisten kiinteistöpalvelujen tuottaminen

5. Ylläpitosiivous

6. Perussiivous (Tietotekniikka)

7. Kiinteistön toimintakunnon arviointi.

8. Rakennusaikainen puhtaanapito

9. Rakennustekniset korjaustyöt

10. Erityissiivouspalvelut 1

11. Erityissiivouspalvelut 2

12. Valmistautuminen arviointikeskusteluun

Koulutus on suunniteltu ja rytmitetty niin, että se on mahdollista suorittaa työn ohessa.  Koulutuksen omavastuuhinta on 700 € + alv 24%.

 

Yhteistyössä:

 

Lisätietoja koulutuksesta:

Mika Irenius
p. 040 552 6294
mika.irenius@rastor.fi