Asiakkaidemme kokemuksia

Tuotekehitystyön opiskelijat matkustivat Berliiniin

Keksintöpainotteisen tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon opiskelijoiden koulutusmatka Berliiniin tuotti toivottua tulosta

Lukemattomia ideoita, kehittäviä keskusteluja, käyntikorttien vaihtoa ja sparrausta.  

Tuotekehittäjät BerliinissäKirsi Piispanen lähti opintomatkalle mielessään kehittämänsä koirien niveltuen vieminen kansainvälisille markkinoille. Monta vuotta koirien parissa työskennellyt Kirsi toi tuliaisina uuden teknisen kehitysidean tuotteelleen ja vahvempaa uskoa tulevaan. 

– Matkalla omista ideoista ja tuotteista keskusteltiin rennommassa ja vapaammassa ilmapiirissä. Oli aikaa keskittyä yhteen tuotteeseen vielä pidempään ja syvällisemmin kuin kurssin aikana. Tästä poiki paljon uudenlaista luovuutta. 

– Muihin kurssilaisiin tutustuminen entistä paremmin oli hyvin arvokasta. Tuotekehitystyö on joskus melko yksinäistä puuhaa, mutta opiskelijatovereiden tsemppaus ja kokemukset vievät eteenpäin.

Yli vuoden kestäneen koulutuksen hedelmät kypsyivät matkalla. Saksalaiseen keksintö- ja innovaatiokulttuuriin tutustuttiin menestyneen keksijän Samuli Penttisen johdolla. Lisäksi syvennettiin opiskelijoiden tietämystä tuotekehitykseen liittyvistä aiheista: jyväskyläläinen sijoittaja Teemu Kettula valotti rahoittajan ja sijoittajan näkökulmaa. 

– Tuotekehityksessä vaaditaan hyvin laaja-alaista osaamista niin markkinoinnin, liiketoiminnan, rahoituspuolen ja lainopillisten tekijöiden kuin tuotteen materiaalin ja teknisten ominaisuuksien saralla. Tuotekehitystä on tehtävä jatkuvasti, jotta pysyy mukana kilpailussa.

– Nyt matkan jälkeen on aika viedä kaikki koulutuksen aikana syntyneet ideat loppuun ja tehdä patentti kouluttajanammekin toimineen lakimiehen kanssa. Vain taivas on rajana, päättää Kirsi hymyillen suunnitelmansa kehittämänsä tuotteen suhteen.

Lue lisää Tuote- ja palvelukehityksen koulutusohjelmista >>

Tuotekehittäjät Berliinissä  Berliinin nähtävyys