Inspiraatiota ja osaamisen uudistamista

13.12.2017 | Maiju Salonen

Osaamisen uudistaminen ja työstä innostuminen ovat työssä menestymisen ja työhyvinvoinnin kulmakiviä. Alasta ja työnkuvasta riippumatta oman työn sisältöä, työn tekemisen tapoja ja katsantokantaa omaan työhön on tärkeää tarkastella ja uudistaa säännöllisesti. Uusien ajatusten, ideoiden ja inspiraation löytäminen on avainasemassa, jotta työnteko on sekä itselle mielekästä ja innostavaa että organisaation tavoitteita ja elinvoimaisuutta edistävää.

Ammatillinen täydennyskoulutus on oiva ratkaisu asiaan ja siihen myös Rastor tarjoaa monia mahdollisuuksia. Kuitenkin myös pienemmällä panostuksella voi löytää uusia ideoita ja innostusta omaan työhön kerta toisensa jälkeen: digitaaliset osaamisen uudistamiskeinot löytyvät omasta taskustasi valmiina käyttöön.

Podcast – kelpo vaihtoehto

Digitaaliset ratkaisut tarjoavat mahdollisuuksia etsiä inspiraatiota ja oppia uusia asioita niin työmatkalla, kotitöitä tehdessä kuin lenkkipolulla. Yksi kelpo vaihtoehto on podcastit eli radio-ohjelmaa muistuttavat verkosta löytyvät ääniohjelmasarjat. Podcastit ovat viime vuosina vahvistaneet jalansijaansa Suomessa ja myös tunnetut tahot, kuten Yle, tarjoavat ohjelmaansa tässä muodossa.

Podcastit muodostavat maailmanlaajuisen inspiraatiosaavin, josta kauhottavaa riittää. Ajankohtaisten aiheiden ja asiapitoisten sisältöjen, kuten liiketalouden, tieteen, yrittäjyyden ja kirjallisuuden lisäksi myös oman kielitaidon preppaaminen sujuu näppärästi podcastia kuuntelemalla. Suomenkielisten podcastien lisäksi tarjolla on muun muassa lukuisia englannin kielisiä podcasteja.

Podcast tarjoaa pienen pakopaikan arjen hektisyyden ja informaatiotulvan keskellä. Ruuhkabussissa voi laittaa napit korville ja syventyä kuuntelemaan. Äänitallenne tarjoaa myös mahdollisuuden rauhoittua pitkän päivän päätteeksi, kun voi vain asettua sohvalle, sulkea silmät ja keskittyä kuuntelemaan.

Digitaaliset oppimisratkaisut ovat yhä suuremmassa määrin osa koulutusohjelmiamme Rastorissa. Podcastien suosio on aktiivisesti laajentumassa vapaa-ajan käytöstä ja arkioppimisen maailmasta myös koulutusmaailmaan. Pyrimme tarjoamaan rikkaita oppimiskokemuksia eri tavoin oppiville asiakkaillemme – äänitallenteet vastaavat osaltaan tähän tarpeeseen.

Mistä liikkeelle?

Jos olet podcast-noviisi, mistä lähteä liikkeelle? Kaikki suomalaiset podcastit on koottu Jakso.fi-sivustolle ja verkosta löytyy myös monia vinkkilistoja suosituista podcasteista. Voit kuunnella podcasteja suoraan verkkosivulla tai ladata älypuhelimeesi podcast-sovelluksen, kuten SoundCloud, BeyondPod tai Overcast.

Antaudu äänimaailman ja uusien ideoiden vietäväksi!


Mitä podcasteja Sinä kuuntelet ja miksi? Vinkkaa omat suosikkisi Rastorin Facebook-sivulla.

Maiju Salonen

kehityspäällikkö

Maiju Salonen työskentelee kehityspäällikkönä digitaalisten oppimisratkaisujen parissa. Maiju etsii inspiraatiota podcastien lisäksi koulutuksista, kirjallisuudesta sekä keskusteluista työkavereiden ja läheistensä kanssa. Tänä syksynä Maiju on kuunnellut mm. DNA Businessin Uuden työn ääniä, Luovia ja Serial -podcasteja.