Sihteerin ammattitutkinto

Oletko kiinnostunut kehittämään omaa ammattitaitoasi ja organisaatiosi toimintaa?

Toimiston ammattilaisilta edellytetään nykyään monenlaista asiantuntemusta kuten viestintätaitoja, toimintaympäristön ja ajankäytön hallintaa, myyntiosaamista sekä verkkosivujen ja sosiaalisen median haltuunottoa. Sihteerin ammattitutkinto ja siihen valmistava koulutus syventää osaamistasi.

Koulutuksen tavoitteena on antaa pätevyys sihteerityön erilaisiin tehtäviin, käytännön tietoa sihteerityön eri alueiden hallintaan, valmiudet sihteerityön tehokkaaseen hoitamiseen sekä ammattitaidon kehittämiseen ja ylläpitoon.

Saat käytännönläheistä tietoa mm. seuraavista aiheista:

  • organisaation toiminta ja tulevaisuuden sihteerityö
  • itsetuntemus ja ammatillinen kehittyminen
  • sujuvuutta työskentelyyn – työtehtävien ennakointi ja organisointi
  • varmuutta viestintään – kirjalliset ja suulliset viestintätilanteet
  • oman työn ja työyhteisön suunnitelmallinen kehittäminen – kehitysprojektiosaamisen vahvistaminen
  • asiakaspalvelun vuorovaikutustaidot ja niiden kehittäminen.

Koulutus valmistaa suorittamaan sihteerin ammattitutkinnon. Sihteerin ammattitutkinto rakentuu yhdestä kaikille yhteisestä osasta sekä yhdestä valinnaisesta osasta. Valinnainen tutkinnon osa määräytyy oman ammatillisen suuntautumisesi mukaisesti. Tutkinnon suorittamisen jälkeen olet valmiimpi vaativaan sihteerityöhön ja sen tehokkaaseen hoitamiseen.

Koulutus on tarkoitettu sihteerin ja assistentin-, tai vastaavissa tehtävissä toimiville tai niihin siirtyville henkilöille, jotka haluavat kehittää omaa ammatillista osaamistaan. 

Lisätietoja

Voit osallistua koulutukseen oman työsi ohella. Koulutuskokonaisuuteen kuuluu n. kymmenen koulutuspäivää ja niiden välillä opiskelua verkko-oppimisympäristössä sekä omassa työssä tapahtuvaa oppimista. Tarkempi valmennusohjelma räätälöidään juuri sinun tarpeesi huomioiden.